Deze campertrip door Kroatië gaat langs de kust naar het zuiden en terug naar het noorden door het binnenland. Voor beginners, maar ook voor ervaren Kroatiëgangers, die meer willen ontdekken.
Ontdek de highlights van Kroatië met de digitale reisgids van The Media Bay. Een mooie aanvulling op dit artikel.
Inhoudsopgave
Campertrip door Kroatië – rondje, slinger of achtje
Je kunt mijn voorstel voor een reisroute door Kroatië ook prima gebruiken als je met een caravan of tent reist. En je kunt natuurlijk ook onderweg overnachten in hotels, appartementen of pensions (‘sobe’ of ‘Zimmer frei’). Weinig tijd of geen zin om het hele eind naar Kroatië te rijden? Huur dan in Kroatië een auto. Bijvoorbeeld via DiscoverCars.
Ik start deze campertrip door Kroatië met een rit langs de kust en ga terug naar het noorden via het binnenland. Maar Kroatië is voor een groot deel een heel smal land. Je kunt dus ook makkelijk een paar keer van de kust naar het binnenland slingeren. Of een achtje rijden. Of trek op je gemak over de kustweg naar het zuiden en rijdt via de tolweg terug naar het noorden.
Ik sla bij dit rondje de (vele) eilanden voor de kust van Kroatië over, maar je kunt natuurlijk overhoppen, zo vaak je maar wilt. Ze zijn de moeite waard!
Heb je geen tijd voor een campertrip door heel Kroatië? Doe dan alleen Istrië. Of rijd Istrië juist voorbij en maak een rondje door de rest van Kroatië. Of beperk het aantal stops. (En bewaar de rest voor je volgende Kroatië-reis!). En sowieso kun je je trip op elk moment onderbreken en – via de tolweg of doorgaande binnenwegen – terug naar het noorden rijden.
Camper huren
Heb je geen camper? Huren kan ook! Bijvoorbeeld bij WorldWideCampers of Goboony. Als je dat doet via één van deze advertenties, dan kost het jou niets extra en krijg ik een kleine commissie.
Overnachten langs de Kroatische kust
Hier en daar noem ik een specifieke camping, maar je kunt het beste zelf je campings uitzoeken. Er zijn genoeg Nederlandstalige websites met campings en je kunt ook via Google Maps makkelijk campings vinden (zoek een stad of regio en tik vervolgens ‘campings’ in het zoekveld in). Specifieke camperplaatsen heeft Kroatië niet of nauwelijks en vrij staan is niet toegestaan.
Campinggidsen op internet:
- Camping Kroatië (Nederlandstalige Kroatische campingwebsite)
- Eurocampings – Kroatië (website van ACSI)
- Campingcard – Kroatië (website van ACSI met overzicht van campings waar je met een ACSI-kaart korting krijgt in voor- en naseizoen)
- Klein en fijn kamperen – Kroatië (website van ACSI met kleine campings)
- Campercontact
Kroatië wordt steeds drukker, dus wil je zeker zijn van een plaats op een camping naar jouw keuze, dan is in het hoogseizoen tijdig reserveren misschien verstandig.
Het kost aardig wat om deze website in de lucht te houden. Heb je wat aan de tips in dit artikel? Je kunt me bedanken door me op een (virtuele) kop koffie te trakteren. Of bestel iets via de advertenties. Dat kost jou niets extra’s en ik krijg een kleine commissie.
Campertrip Kroatië – naar het zuiden
Istrië
Het schiereiland Istrië heeft de naam té toeristisch te zijn. En Istrië heeft inderdaad de grootste campings. Tenminste langs de kust. Maar ook op massale campings is wel een rustig hoekje te vinden en Istrië is niet voor niets zo druk: het is er gewoon heel mooi. In het binnenland van Istrië zijn een paar leuke, kleine campings. Ik beschrijf ze in mijn artikel met fijne, kleine campings in het binnenland van Kroatië.
Mooie kustplaatsen zijn: Poreč, Rovinj en Vrsar, maar ook bijna alle andere kustplaatsjes zijn leuk. In Pula kun je het Romeins amfitheater bewonderen.
Mooie (aan elkaar te knopen) routes door het binnenland van Istrié, waarbij je door verschillende bijzondere, kleine stadjes komt:
Buje, Groznjan, Vizinada, Bale via weg 21
Motovun, Buzet, Hum via weg 44
Labin via weg 66
Lees ook mijn artikel Campertrip door Istrië.
Net boven Rovinj ligt het prachtige Limski Kanal (een soort fjord).
Ontdek Istrië met GetYourGuide
Klik op een advertentie voor het hele overzicht
Campertrip door Kroatië over de Jadranska Magistrale
Na Istrië kun je de hele verdere ‘heen’reis – tot aan Dubrovnik – de D8 volgen. Dat is de kustweg die ‘Adria Magistrale’ of in het Kroatisch ‘Jadranske Magistrale’ heet. Dit is één van de mooiste kustroutes ter wereld, met aan de ene kant uitzicht op de blauwe zee en de rotskust, en aan de andere kant op de bergen. Ons verveelt hij nooit!
Krk
Krk is een eiland, maar je kunt er via een vaste brug komen, daarom krijgt hij van mij toch een plaatsje in deze campertrip door Kroatië. Zelf ben ik er niet zo bekend, maar er is veel over te vinden op internet. Baška, Krk en Vbrnik zijn de mooiste plaatsen op het eiland. Zoek – als dat je aanspreekt – ook op ‘wandelen Krk’ en ‘fietsen Krk’.
Ontdek Krk vanaf het water met GetYourGuide:
Campertrip Kroatië – Senj
Als je langs de kust naar het zuiden rijdt, komt je langs de toeristische plaats Senj. Leuk voor een tussenstop. In de oudheid staken de Grieken en Romeinen vanuit het binnenland naar Senj en dat kan nog steeds (en andersom natuurlijk). De haarspeldbochten zijn prima te doen, ook voor grotere campers.
In Senj zijn meerdere kleine campings. Ze zijn niet allemaal handig bereikbaar zijn voor grotere campers vanwege de steile en smalle toegangswegen. Maar vanaf de doorgaande weg zie je vanzelf welke dat wel zijn. En ook de reviews op Campercontact helpen je daarbij.
Bij restaurant Martina mag je met je camper op de parkeerplaats overnachten als je bij hen eet. Het restaurant ligt aan de doorgaande weg en je rijdt er heel makkelijk op en af. Wij stonden er in september 2024 en ontbeten er met magnifiek uitzicht.
Pag
Ook Pag is een eiland, maar net als Krk met een brug aan het vasteland verbonden. Wil je niet dezelfde weg terug als heen rijden, dan kun je bij Prizna de veerboot nemen (korte overtocht, niet te reserveren) en in het zuiden via de brug weer naar het vasteland oversteken. Het bijzondere aan Pag is het kale landschap. Ontstaan door de wind vanuit het vasteland van Kroatië.
Meer lezen over Pag: The Nomad Life – het eiland Pag.
Zadar
Zadar is een grote stad die wij niet de bijzonderste vinden, maar op zich zeker wel de moeite waard. Wij bezochten het Archeologisch Museum en dat is een echte aanrader.
Ontdek Zadar met GetYourGuide
Klik op een advertentie voor het hele overzicht.
Aanrader op je campertrip door Kroatië: Šibenik
Van de stad Šibenik zijn wij zwaar onder de indruk; zo mooi! Wij fietsten ernaartoe vanaf minicamping Venera (lees mijn blog). Meer info over Šibenik: Alles over Kroatië – Šibenik.
Verken Sibenik en de omgeving met GetYourGuide:
Campertrip door Kroatië – Skradin en de Krka-watervallen
De Krka-watervallen in Krka National Park vind ik een ‘must see’ op je campertrip door Kroatië, en veel minder druk dan de beroemde Plitvicemeren. Bezoek ze vanuit Skradin (leuk, toeristisch plaatsje) of bijvoorbeeld vanaf camping Marina of camping Krka. Vanaf Marina en/of camping KrKa kun je voor een redelijk bedrag een uitstapje van een dag maken. Je komt dan bij de watervallen, maar ook bij o.a. een klooster.
Ik noem de campings Marina en Krka in mijn artikel met fijne, kleine campings in het binnenland van Kroatië.
Meer info over de Krka-watervallen: Travelaar – Krka National Park
Primošten
Het stadje Primošten is leuk voor een koffie- of lunchstop. Het oude centrum ligt op een rond schiereilandje. Vanaf de parkeerplaatsen langs de D8 kun je er prachtige foto’s van maken. Net voor het schiereiland zijn een paar grote parkeerplaatsen. Daar kun je ook je camper kwijt, als je tenminste vroeg genoeg bent.
Sla Trogir niet over op je campertrip door Kroatië
Trogir is een klein plaatsje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Moet je dus zeker bezoeken op je campertrip door Kroatië, maar het kan er natuurlijk wel heel druk zijn.
Meer info over Trogir: Reislegende – Trogir.
Campertrip Kroatië – historisch centrum Split
Split is een grote, drukke, moderne stad, maar het historisch centrum is heel bijzonder. Het hart van de stad is het Romeinse Paleis van Diocletianus. Binnenin het paleis vind je winkels, café’s en kerken. Het paleis van Diocletianus staat al sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekijk de website Visit Split.
Zelf bezochten wij de stad een paar keer toen we op de veerpont naar Hvar (lees mijn blog over ons favoriete Kroatische eiland) stonden te wachten, dus wij hadden automatisch een parkeerplaats, namelijk in de wachtrij voor de veerboot. De laatste keer in augustus ’24. Maar er zijn ook een paar camperplaatsen in Split: Parking Bus & Camper Split en Kopilica Split.
Ook een goede uitvalsbasis om Split te verkennen, is Camping Stobreč Split. Je kunt met de lijnbus naar het centrum van Split. Het is een mooi terrein met veel schaduw, ruime plekken, zwembad, modern ingericht restaurant en de mogelijkheid om excursies vanaf de camping te boeken. Korting in voor- en naseizoen met de ACSI-kaart. Jammer genoeg kun je alleen reserveren als je minimaal 4 nachten blijft.
Wij waren er in september ’24 en toen was het superdruk. We konden de eerste nacht op de parkeerplaats staan (prima) en daarna doorschuiven naar een plek die aan de ‘free zone’ grenst. De free zone (strook zonder afgebakende plekken) ligt tegen een weg aan, waar met auto’s en motoren met knallende uitlaten langs scheuren. Op de plekken daar net achter heb je daar ook nog hinder van.
Vanaf de camping loop je zo het plaatsje Stobreč in. Leuk om een wandeling over de kade te maken!
Verken Split en de omgeving met GetYourGuide:
Omiš
Omiš is een prachtig en gezellig klein stadje aan de monding van de rivier de Cétina. Info over Omiš, over wat er te doen is (schitterende boottocht) en waar je kunt kamperen, vind je in mijn blog Omiš – een mooi, klein kuststadje.
Campertrip door Kroatië – Makarska-riviera
De kust van Kroatië is prachtig, met als hoogtepunt de Makarska-riviera. Als je vanuit het noorden over de kustweg rijdt, kom je vanzelf langs een parkeerplaats met grote letters MAKARSKA; dé plek voor een fotostop!
De plaatsjes langs de riviera zijn niet speciaal pittoresk, maar wel heel gezellig!
Boek een tour via GetYourGuide
Vanuit Makarska zijn er veel georganiseerde tours. Ontdek ze via GetYourGuide:
Als je vindt dat je zuidelijk genoeg bent (en de rest van Kroatië voor een volgende reis wilt bewaren) kun je bij Baška Voda het binnenland inrijden. Via een tunnel kom je dan bij Zagvozd waar je eventueel op camping Biokovo kunt gaan staan.
Meer over deze camping lees je in mijn artikel over camping Biokovo.
Baćinska jezera
De Adria Magistrale buigt na het plaatsje Gradac het binnenland in. Links heb je dan al snel uitzicht op de adembenemend mooie Baćina-meren (jezera=meren). Op de oever van één van de meren kun je op camping Bacinska Jezera gaan staan.
Lees mijn artikel over camping Bacinska Jezera.
Neretva-vallei
Blijf je op je campertrip door Kroatië de D8 volgen, dan rijd je vanzelf de vallei van de rivier de Neretva in. Een schitterend traject! Je rijdt een stuk langs de rivier en hebt uitzicht op het langgerekte dorpje aan de overkant. De Neretvavallei is heel vruchtbaar en beide kanten van de weg staan dan ook vol met fruitkramen. Je kunt er ook sap en andere huisgemaakte producten kopen.
Sla je bij Opuzen linksaf, dan rijd je al snel Bosnië in (ook leuk!!). Je kunt bij Opuzen eventueel overnachten op camping Good Energy Factory. Ik ken deze camping zelf niet, maar het lijkt me een aanrader. Veel hele positieve reviews op internet en een enkele hele negatieve.
Blijf je de D8 volgen, dan rijd je ook Bosnië in, maar dat is alleen de corridor naar de Bosnische kust. De weg heeft hier even wegnummer M2. Je kunt ook over de nieuwe brug gebouwd; dat scheelt 2 grensovergangen.
Ston
Al snel zie je rechts een lange muur de heuvel opkruipen. Dat is de vestingmuur van het plaatsje Ston. Ston ligt op het schiereiland Pelješac.
Meer over dit schiereiland lees je hier: Alles over Kroatië – Peljesac. Kamperen kun je op camping Prapratno.
Slano
Verderop zijn bij het gezellige badplaatsje Slano ook een aantal campings. Wij stonden een keer op autocamp (=camping) Banja. Leuk, klein campinkje. Maar om er te komen, moesten we over een hele smalle weg over de kade van Slano rijden. Het lukte, maar ik weet niet of we het gedaan zouden hebben als we het van tevoren geweten hadden…. Wel leuk was dat je ’s avonds vanaf de camping zo naar de leuke strandbarretjes van Slano kon wandelen. Dus eigenlijk toch wel een aanrader, als je geen grote camper hebt.
Dubrovnik
En dan, 34 km verder naar het zuiden, nog steeds de D8 volgend: de mooiste maar ook drukste stad van Kroatië: Dubrovnik. Het was er altijd al superdruk met toeristen (ze worden niet alleen met busladingen, maar ook met cruiseschipladingen aangevoerd en Dubrovnik heeft zelfs een vliegveld), maar sinds Game of Thrones is het echt gekkenwerk. Maar ja, je móet de stad wel een keer gezien hebben!
Informatie over Dubrovnik vind je (o.a.) in dit artikel: Dubrovnik voor beginners – Dubrovnik bezienswaardigheden.
Dubrovnik en GetYourGuide
Via GetYourGuide kun je heel veel activiteiten en tours in en vanuit Dubrovnik boeken. Klik op een advertentie voor het hele overzicht.
De camping bij Dubrovnik is erg duur, alternatieven zijn:
Camp Monika. Je kunt met de bus naar Dubrovnik.
Minicamping Matkovica in Mlini. Met de lijnbus (halte vlakbij) ben je in 15 minuten in Dubrovnik. Je kunt vanuit de haven ook een watertaxi naar Dubrovnik nemen. Het sanitair van de camping is eenvoudig, maar de ligging is ideaal; tegenover een winkelcentrum met grote supermarkt en dicht bij een haventje en een (kiezel)strand.
Minicamping Kate in Mlini. De bus naar Dubrovnik stopt voor de deur.
Door naar de Baai van Kotor in Montenegro
Als je vanaf Dubrovnik doorrijdt (nog steeds over de Adria Magistrale), kom je vanzelf bij de Baai (of Bocht) van Kotor. Dan ben je ondertussen in Montenegro, maar het is het stukje extra rijden meer dan waard!
Naar het noorden door Bosnië en Herzegovina
Je kunt ook via Bosnië en Herzegovina naar het noorden. In mijn artikel Campertrip door Bosnië en Herzegovina beschrijf ik een route.
Campertrip door Kroatië – terug door het binnenland
Als je ervoor kiest om dezelfde weg een stukje terug te rijden, rijd je vanaf Dubrovnik (of de Baai van Kotor) tot voorbij de Neretvavallei dezelfde weg terug. Geen straf! Je kunt dan evt. op dezelfde campings bij Slano en/of Ston overnachten.
Let op: neem nadat je de Neretva overgestoken hebt, de 425 (wordt tolweg) of de 6276 (binnendoorweg, die uitkomt op de weg 62), en niet de D8, die weer terug naar de kust gaat. Stel je navigatie in op Zagvozd, maar pak de kaart bij, om goed te checken of je niet naar de kust óf naar Bosnië rijdt.
Zagvozd
Camping Biokovo in Zagvozd is een aanrader voor je campertrip door Kroatië, in ieder geval als doorgangscamping. Je kunt er vlakbij lekker eten bij konoba Petar. (5 is pet in het Kroatisch, vandaar ‘5ar’ op Facebook).
Lees mijn blogbericht over camping Biokovo
Biokovo is een gebergte. Informatie over Natuurpark Biokovo vind je hier: Nature Park Biokovo (wij zijn zelf het park nog niet in geweest.) Nieuw (zomer 2020) in het park is de Skywalk Biokovo. Een glazen uitzichtplatform. Houd er rekening mee dat het er heel druk kan zijn. Parkeren is daardoor lastig, zeker voor een camper. Vanuit Makarska kun je verschillende tours naar de skywalk boeken. Klik op een advertentie voor het hele overzicht.
Imotski
Vanaf Zagvozd is het niet ver naar Imotski. Met een rood en een blauw meer, een fort en het vreemdste voetbalstadion ter wereld een leuke tussenstop op je campertrip door Kroatië! Ik schreef een artikel over de bezienswaardigheden bij Imotski.
Stećci bij Cista Velika
Volg vanaf Imotski de D60 richting Sinj (niet te verwarren met Senj). Net voor Cista Velika (een eindje voorbij Cista Provo) vind je aan beide kanten van de weg een opgraving met stećci (Middeleeuwse grafstenen met inscripties), grafheuvels en een karst sinkhole met zeven bronnen. De stećci bij Cista Velika staan samen met die bij Stolac in Bosnië sinds 2016 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Ben je niet geïnteresseerd in de stećci , bijvoorbeeld omdat je de grotere Stećci-site bij Stolac al bezocht hebt, dan kun je ook de D62 vanaf Zagvozd richting Sinj nemen. Het laatste stukje voor Sinj rijd je dan over de D1. De D60 en de D62 zijn beide mooie routes.
Vranjaca (grot) bij Dugopolje
Kies je voor de D62 of neem je de snelweg vanaf Zagvozd, dan kun je overwegen om de grot Vranjaca bij Dugopolje te bezoeken. Dit kan je bijvoorbeeld ook als uitstapje vanuit Split doen.
Trilj
In Trilj kun je evt een korte stop maken en het Trilj Regional Museum bezoeken. De collectie bestaat voornamelijk uit vondsten uit het Romeinse legioenskamp Tilurium. Van dat legioenskamp zijn de resten nog te zien op de heuvel van Gardun in de buurt van Trilj.
Sinj
Vervolg je campertrip door Kroatië door de mooie vallei van de Cetina (die in Omiš de zee instroomt) naar Sinj. Ook hier kun je evt twee musea bezoeken:
Het Historisch museum in het Fransiscaner klooster.
Het Museum van de regio Cetina – Sinj.
In dit artikel lees je meer over Sinj: Travelhonesty – Sinj
Vrlika
Rijd vanaf Sinj via de D1 verder naar het noorden. Je komt dan langs het Perucameer en passeert direct daarna het stadje Vrlika. Hier vind je de Česma-fontein, de bron van één van de zij-armen van de Cetinarivier.
Aan het meer is een camping: Peruca camping (wij zijn hier zelf nog niet geweest, maar de reviews zijn heel positief.)
Knin
Als je de D1 blijft volgen, kom je vanzelf in Knin, een stadje aan de Krka-rivier. Iets ten oosten van Knin is de bron van de Krka-rivier. In het Fort van Knin is het Knin Museum gevestigd.
Campertrip Kroatië – camping Lika
Een uurtje verder naar het noorden via de D1 is camping Lika in het plaatsje Gračac een geschikte stop op je campertrip door Kroatië. De eigenaar spreekt Engels en Duits (heeft jaren in het toerisme aan de kust gewerkt). Ik beschrijf de camping in mijn artikel met fijne, kleine campings in het binnenland van Kroatië.
Tesla Memorial Center
Volg vanaf Gračac de weg 50 naar Gospic. Vlakbij Gospić, in Smiljan, is het Tesla Memorial Center de moeite waard om te bezoeken. Vooral als je in natuurkunde geïnteresseerd bent. Mijn man heeft natuurkunde gestudeerd en is 40 jaar natuurkundedocent geweest, en wij vonden het bezoek aan het Tesla Memorial Center een mooie aanvulling op ons eerdere bezoek aan het Teslamuseum in Belgrado.
Lees mijn artikel Tesla Memorial Center Smiljan.
Kamp Velebit
Qua doorgaande route niet echt logisch, maar wel een aanrader voor je campertrip door Kroatië is Kamp Velebit. Lees meer over deze mooie en vooral ook grappige camping in mijn artikel over fijne, kleine campings in het binnenland van Kroatië.
Campertrip Kroatië – camping Zelena Dolina
Rijd door de Gacka-vallei naar camping Zelena Dolina. Een favoriet van ons; wij staan er vaak op onze campertrips door Kroatië! Deze camping en de leuke fietstocht die je in de omgeving kunt maken, beschrijf ik in mijn artikelen Zelena Dolina in het binnenland van Kroatië en Fietstocht door de Gacka-vallei.
Camping Zelena Dolina is eventueel ook een goede en betaalbare uitvalsbasis voor de beroemde Plitvicemeren. Als je via mijn website tickets of een arrangement boekt, krijg ik een kleine commissie:
Leuke stop op je campertrip door Kroatië – Slunj Rastoke
Iets naar het noorden ligt Slunj Rastoke. Dat is het baby-zusje van de beroemde Plitvicemeren. Meertjes, stroompjes, watervallen; hetzelfde als bij Plitvice, maar dan in het piepklein. Aanrader voor een lunchstop! Er is trouwens ook een goede camperplaats in Slunj Rastoke. Als je je navigatiesysteem op ‘snelwegen mijden’ zet, dan word je via een mooie route langs de Plitvicemeren naar Slunj Rastoke geleid.
Ik schreef een klein artikeltje met lekker veel foto’s over Slunj Rastoke.
De kortste route van camping Zelena Dolina gaat niet over Slunj Rastoke, maar over Brinje via weg 23. Je komt dan langs het kasteel van Sokolac: leuk voor een korte tussenstop.
Kamp odmorište Sabljaci of Camping Slapić
Een prima overnachtingsplek is vervolgens Kamp odmorište Sabljaci. Maar ook de grotere camping Slapić in Duga Resa is een aanrader, al is die groot en niet goedkoop. De camping ligt in een groene omgeving aan een rivier waar je kunt zwemmen. Het heeft een stoer, houten restaurant. Al met al heeft het daardoor een leuke outdoorsfeer. In het restaurant eten we vaak onze eerste of laatste Ćevapčići, een typisch, traditioneel Balkangerecht.
Meer informatie op de website van Slapić zelf
Campertrip Kroatië – Zagreb
Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is een verrassend leuke bestemming. Zeker niet overslaan op je campertrip door Kroatië!
Lees mijn blogs Zagreb, een stad die ons aangenaam verraste en Camp Zagreb, prima uitvalsbasis voor bezoek aan de hoofdstad van Kroatië.
Boek een uitje vanuit Zagreb en/of verken de stad met GetYourGuide:
Lonjsko Polje en Čigoč
(Nog?) nauwelijk ontdekt door toeristen, maar echt heel bijzonder is het plaatsje Čigoč en de wetlands van Lonjsko Polje.
Lees erover in mijn blog: De houten huizen van Čigoč.
Een hele leuke plek om te overnachten in Čigoč is pension-camping-restaurant Čigoč Tradicije. Ik beschrijf deze camping in mijn artikel over fijne, kleine campings in het binnenland van Kroatië.
Streetart in Sisak
Houd je van streetart, maak dan onderweg naar of van Čigoč een tussenstop in het stadje Sisak! Lees waarom in mijn blog Streetart in Sisak.
Varaždin
Helemaal in het noordoosten van Kroatië ligt de mooie stad Varaždin. Echt een bezoekje waard. Als je hem voor deze campertrip door Kroatië te veel uit de route vindt liggen (net als misschien Čigoč en Sisak), kun je hem in ieder geval op je lijstje voor een volgende reis zetten.
Meer info: Tourism Varaždin – day in Varaždin.
Bekijk de activiteiten in en vanuit Varaždin met GetYourGuide:
Vanaf Varaždin kun je via Maribor in Slovenië weer terug naar Nederland rijden.
Wil je tips voor de heen- en terugreis naar en van Kroatië? Neem dan gerust contact met mij op, via een reactie op dit bericht.
Ik vind de beschrijvingen erg informatief en mooi .Als je alles leest word je steeds enthousiaster
Leuk om te lezen! Bedankt voor je reactie!